You are here

Maison&Objet 2017 in Parijs

 

 

In dit blog laat onze styliste, Chloé, je zien welke trends opvielen.  

TRENDS - Wat eigenlijk meteen opviel is dat bijna alle grotere merken gebruik maakte van verschillende trend kleuren als basis voor de stand ruimtes. De basis was eén thema kleur per kamer. De muren, accessoires en meubelstukken sloten hier vervolgens perfect op aan omdat ze allemaal dezelfde kleurtoon hadden. Hierdoor krijg je een erg verrassend en vooral trendy effect. De ruimtes ernaast hadden bijvoorbeeld weer een contrasterende kleur waardoor het totaal plaatje erg sterk was.

De tegenhanger van deze trend is zoveel mogelijk kleuren met elkaar combineren in een ruimte. Buiten de lijnen denken en durven te combineren. Groen met roos en paars! Je zou het zo niet zeggen maar het is echt de perfecte match.

De floral trend, door erg drukke prints op muren, kussens en fauteuils met elkaar te combineren blijft volgend seizoen ook favoriet. En hier geld ook weer, durf te combineren. Geen zin om je eigen woonkamer volledig opnieuw te behangen? Je kan uiteraard ook met de   basis beginnen en een ander bloemen print kussen kiezen en dit te combineren met een (donkergroen) velvet kussen. 

 


PLANTEN - Overal zie je groene (huiskamer)planten. Cactussen, vetplanten, varens, monstera's, strelitzia's, hangplantenetc. Groot, klein, dik, dun, lang en kort. Alle verschillende vormen groene kamerplanten worden gebruikt. Hierdoor krijgt een ruimte meteen een fris en vooral natuurlijke vibe. 

BLOEMEN - Mix and match. Luchtige boeketten waarin veel verschillende vormen bloemen zijn gebruikt blijven ook nog een jaartje. The key hierbij is, less is more. Combineer een paar aparte vormen bloemen en bladtakken bij elkaar, plaats deze in een transparante hoge vaas en je hebt een verrassend en vooral trendy boeket. 

POTTEN - Potten in de jaren 70 stijl blijf je ook volgend seizoen veel zien. Je ziet het zelfs terugkomen op kerstballen. Vloeiende opva patronen en kleuren die in elkaar overlopen, dit geeft je echt de vernieuwde retro vibe. En hierin geld ook durf te combineren. Plaats verschillende vorm vazen in kleuren bij elkaar en je creëert een verrassend en vooral trendy tafereeltje. 

MESSING IS THE NEW GOLD - Dit blijft ook nog een jaartje. Messing, messing, messing, dit zie je echt overal terugkomen. In spiegels, lampen, accessoires, tafelpoten, potten etc. 

Wij zijn weer helemaal up-to-date en kunnen echt niet wachten om jullie onze nieuwe collectie te laten zien in de showroom op 5 december!