MENU
Neem contact op +31 (0)40 259 0 359
7 oktober 2020 Inspiratie Loes Veltman

Startend in een garage gegroeid naar een internationale markt leider!

De aankomende weken laten we je meer zien over het merk Emerald. First-up, hoe is Emerald begonnen?

“Toen ik twintig was, werkte ik als manager bij een spa, en op een dag besloot ik het gebouw te versieren met bloemen”, zegt Hans van de Kerkhof, oprichter van Emerald Eternal Green. “Verse bloemen gaan in z’n omgeving niet lang mee, dus gebruikte ik kunstbloemen en planten. De reactie van klanten was verrassend. De beleving en look & feel van het gebouw kregen een lift. Het was deze ervaring die mij inspireerde om voor zoveel mogelijk mensen kunstbloemen en -planten beschikbaar te maken. Binnen twee weken had ik mijn baan opgezegd en begon ik mijn eigen bedrijf – opererend vanuit de garage van mijn schoonvader. ” 34 jaar later is Emerald Eternal Green een mark leidend internationaal bedrijf dat kunstbloemen en planten levert aan klanten in meer dan 40 landen. Vandaag heeft Emerald 30 mensen in dienst en heeft het een uitgebreid netwerk van partners en agenten.

34 jaar later is Emerald Eternal Green een markt leidend internationaal bedrijf dat kunstbloemen en -planten levert aan klanten in meer dan 40 landen.

Klantenbestand uitbreiden
“Ik was altijd van plan om Emerald te ontwikkelen tot een internationaal bedrijf, waarin vakmanschap centraal staat”, zegt Hans. “Dus ging ik naar het buitenland om nieuwe klanten te zoeken. Hiervoor hebben we onder andere op talloze internationale beurzen gestaan. We groeiden en groeiden. ” In 1999 verhuisde het bedrijf naar een nieuw gebouwd hoofdkantoor in Eindhoven, vlakbij de luchthaven. Compleet met een adembenemende showroom op twee niveaus met duizenden verschillende bloemen en planten. “Van Koeweit tot Japan, onze producten zijn overal te vinden. Wij leveren aan bloemisterijgroothandels, interieurbeplanters, bouwmarkten, tuincentra, winkelketens en onliners en zijn erg trots op ons grote klantenbestand dat elke dag groeit. Ondanks dat we zo gegroeid zijn, zijn we nog steeds een nuchtere Brabantse onderneming”, zegt Hans.

En het begon allemaal in een garage met een droom om wat extra kleur te brengen…

More to come
How we keep up! Binnenkort te lezen op onze website.

Delen op
Scroll verder
Emerald Eternal Green BV - 2023 | Algemene voorwaarden (pdf)

    Contacteer

    Vul het formulier in
    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details