MENU
Neem contact op +31 (0)40 259 0 359

Over ons

“We maken de wereld vrolijker en kleurrijker met kunstbloemen- en planten die niet van echt te onderscheiden zijn.”

Emerald eternal green familiebrijf

Wij zijn Emerald

Van de weelderige bladeren van de Monstera tot de betoverende klokjes van de Campanula: ons hart gaat sneller kloppen van bloemen en planten.

Deze liefde voor de natuur zit in onze genen. Oprichter Hans van de Kerkhof is van huis uit bloemist. In 1994 schudde hij de wereld van de kunstbloemen en -planten op met Emerald. Aanvankelijk gerund vanuit zijn eigen garage, begon het bedrijf te groeien en werkte aan naamsbekendheid wereldwijd.

Vandaag de dag is Emerald uitgegroeid tot een specialist in kunstbloemen en -planten, met de grootste collectie groene planten, bladtakken en bomen. Bovendien is het bedrijf inmiddels een echt internationaal familiebedrijf nu Joël en Chloë van de Kerkhof hier ook werkzaam zijn. Het team van Emerald bestaat nu uit meer dan 40 gepassioneerde en toegewijde collega’s. Onze missie? De wereld een vrolijkere en kleurrijkere plek maken met onze bloemen en planten!

Zo natuurgetrouw, je moet het voelen om het te geloven. Dat is het Emerald- effect.

Inge Stultiëns, Visual Merchandiser

Onze collecties

Het hoofdkantoor van Emerald bevind zich aan het Park Forum in Eindhoven. Dit pand komt met een showroom, verdeeld over maar liefst twee verdiepingen. Met een oppervlakte van 2.000m2 is dit de perfecte plek om jezelf te omringen met een prachtig scala aan kunst bloemen en planten die in deze ruimte volledig tot hun recht komen.

Jaarrondcollectie
Onze jaarrond collectie is gemaakt met aandacht voor details, vorm, kleurverloop, textuur en trends. De producten zijn zo natuurgetrouw mogelijk, zodat deze nauwelijks van echt te onderscheiden zijn. Alle bloemen en planten uit de jaarrondcollectie zijn direct uit voorraad leverbaar.

Seizoenscollectie
Ons stylingteam stelt twee keer per jaar een trendy seizoenscollectie samen, een jaar vooruitlopend op de nieuwste trends. In deze herfst-winter en lente-zomer collecties leggen we de schoonheid van de verschillende seizoenen vast.

grote hoge planten in interieur - onze collectie

“Met onze aanpak maken we het verschil. Want we doen meer dan alleen het samenstellen en leveren van de meest natuurgetrouwe kunstbloemen en kunstplanten. Van Emerald mag je meer verwachten.”

Stefan Kluijtmans, General Manager

Advies

Hulp nodig bij een specifiek winkelconcept, schappenplan of op bij het samenstellen van een collectie? Ons team van specialisten staat voor je klaar met tips en advies. Wij zorgen voor een collectie die volledig aansluit op je winkelbeeld en wensen, zodat jij alle tijd hebt om je te focussen op je kernactiviteit.

Meerwaarde

Wist je dat wij beschikken over een eigen productieafdeling in Nederland? Hier voegen we nog meer waarde toe aan onze collectie. Van groene planten in een terracotta pot tot vetplantjes in glas en hand gebonden boeketten, allemaal samengesteld door topbloemisten. Bij grote afnames kunnen we producten ook prijzen en labelen.

Uit voorraad leverbaar

Vanuit ons magazijn van ruim 8.500 m2 vinden onze kunstbloemen en -planten elke dag hun weg naar afnemers over de hele wereld. Onze vast jaarrondcollectie is direct uit voorraad leverbaar.

Merchandising

Winkelpresentatie is een vak apart. Onze eigen merchandisers beheersen dit vak tot in de puntjes. We zetten onze kennis en ervaring graag in om je winkelpresentatie naar een hoger niveau te tillen.

foto-productie-personeel-1

Hoe werken we?

 • Onze gepassioneerde mensen – De liefde voor bloemen en planten zit in onze genen. Met een bevlogen team willen we de wereld een beetje vrolijker en kleurrijker maken. Elke dag weer.
 • Onze trotse samenwerkingen – Samen kom je verder. De afgelopen 30 jaar bouwden we een ongeëvenaard netwerk van leveranciers, klanten, agenten en andere partners op.
 • Ons op maat gemaakte aanbod – Achter elk product schuilt onze liefde voor de natuur. Onze kunstbloemen en kunstplanten zijn tot in detail uitgewerkt en spelen in op de laatste trends.
 • Onze wens om te ontwikkelen – We zijn altijd in beweging, zitten bovenop de laatste ontwikkelingen en investeren in nieuwe technieken en oplossingen.
Scroll verder
Emerald Eternal Green BV - 2023 | Algemene voorwaarden (pdf)

  Contacteer

  Vul het formulier in
  Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

  Details