MENU
Neem contact op +31 (0)40 259 0 359

Over ons

“We maken de wereld vrolijker en kleurrijker met kunstbloemen- en planten die niet van echt te onderscheiden zijn”

Wij zijn Emerald

Van de weelderige bladeren van de monstera tot de betoverende klokjes van de campanula: ons hart gaat sneller kloppen van bloemen en planten. Deze liefde voor de natuur zit in onze genen. Oprichter Hans van de Kerkhof is van huis uit bloemist. In 1994 schudde hij de wereld van de kunstbloemen en -planten op met Emerald. Zijn missie? De wereld vrolijker en kleurrijker maken met kunstbloemen en -planten die niet van echt te onderscheiden zijn.

Inmiddels werken er ruim dertig bevlogen mensen bij Emerald in Eindhoven. Onze kunstbloemen en -planten vinden dagelijks hun weg naar bedrijven in de hele wereld. Vijf keer per jaar reizen we af naar het Verre Oosten om met de grootste zorg onze nieuwe collecties samen te stellen. Elke reis ligt de lat weer een stukje hoger. Al onze bloemen en planten zijn tot in detail uitgewerkt, met aandacht voor vorm, kleurverloop, textuur en trends.

Zo natuurgetrouw, je moet het voelen om het te geloven. Dat is het Emerald- effect.

Inge Stultiëns, Visual Merchandiser

Onze collecties

De Emerald showroom van 500 m2 bij Eindhoven Airport is het bloeiende hart van ons bedrijf. Hier presenteren we kunstbloemen, -handgebonden boeketten, -planten, -grassen, -bomen en UV-producten. We lopen een jaar vooruit op de laatste trends én leveren het hele jaar door uit voorraad.

Jaarrondcollectie
Direct kunstbloemen of kunstplanten nodig? Onze vaste jaarrondcollectie is het hele jaar uit voorraad leverbaar.

Seizoenscollectie
Ons stylingteam stelt twee keer per jaar een trendy seizoenscollectie samen, een jaar vooruitlopend op de nieuwste trends. Vanaf december vind je de nieuwe herfst-wintercollectie in onze showroom. En in juni maken we plaats voor de lente-zomercollectie.

Met onze aanpak maken we het verschil. Want we doen meer dan alleen het samenstellen en leveren van de meest natuurgetrouwe kunstbloemen en kunstplanten. Van Emerald mag je meer verwachten.

Stefan Kluijtmans, General Manager


Advies

Hulp nodig bij een specifiek winkelconcept, schappenplan of op maat samengestelde collectie? Ons stylingteam staat voor je klaar. Wij zorgen voor een collectie die volledig aansluit op je winkelbeeld en wensen, zodat jij alle tijd hebt om je te focussen op je kernactiviteit.

Meerwaarde

Wist je dat wij beschikken over een eigen productieafdeling in Nederland? Hier voegen we nog meer waarde toe aan onze collectie. Van groene planten in een terracotta pot tot vetplantjes in glas en handgebonden boeketten, allemaal samengesteld door topbloemisten. Bij grote afnames kunnen we producten ook prijzen en labelen.

Uit voorraad leverbaar

Vanuit ons magazijn van ruim 5.000 m2 vinden onze kunstbloemen en -planten elke dag hun weg naar afnemers in de hele wereld. Onze vast jaarrondcollectie is direct uit voorraad leverbaar. Jij vraagt, wij leveren.

Merchandising

Winkelpresentatie is een vak apart. Onze eigen merchandisers beheersen dit vak tot in de puntjes. We zetten onze kennis en ervaring graag in om je winkelpresentatie naar een hoger niveau te tillen.

Hoe werken we?

 • De liefde voor bloemen en planten zit in onze genen. Met een bevlogen team willen we de wereld een beetje vrolijker en kleurrijker maken. Elke dag weer.
 • Samen kom je verder. De afgelopen 25 jaar bouwden we een ongeëvenaard netwerk van leveranciers, klanten, agenten en andere partners op.
 • Achter elk product schuilt onze liefde voor de natuur. Onze kunstbloemen en kunstplanten zijn tot in detail uitgewerkt en spelen in op de laatste trends.
 • We zijn altijd in beweging, zitten bovenop de laatste ontwikkelingen en investeren in nieuwe technieken en oplossingen.

Scroll verder
Emerald Eternal Green BV - 2022 | Algemene voorwaarden (pdf)

  Contacteer

  Vul het formulier in
  Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

  Details